Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, erikli, eti, kuzu

Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti





8 kuzu incik (buttan)
700 gr erik kurusu
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
1 pırasa
1 su bardağı su
25 yemek kaşığı salça
Garnitür için
15 patlıcan
700 ml süt
200 gr tereyağı
150 gr un
Biberiye
200 gr ceviz içi
Muskat

Erikli ve cevizli kuzu eti:
İncikleri geniş bir tencereye alın Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin Salça ve suyu ilave edip 25 saat kaynatın Soğuyunca kemiklerinden ayırın Ufak parçalara bölün

Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun
Kuru erikleri suda haşlayın Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün

Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın Servis tabağına yerleştirin Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.