Kuzu Tandır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Tandır![]() 1 kuzu kol 60 gr tereyağı 45 arpacık soğan 1 defne yaprağı Tane karabiber Tuz Kuzu tandır: Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin Tuz ile tatlandırın Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|