Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, hindi, kaşarli

Kaşarli Hindi Budu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarli Hindi Budu





4 adet açılmış hindi budu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 tane haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
100 gram ince doğranmiş mantar
1 soğan(yemeklik doğranmiş)
8 dilim kaşar
2 kaşık tereyağı
tuz
karabiber

Açılmış hindi butlarını kızdırılmış tereyağına atarak alt-üst edip pembe renkte pişirilirPişirilen hindi butları fırın kabına alınırTavada kalan yağa soğan ve mantar konulup sotelenirBuna kaşar hariç diğer malzemeler de konulup sotelenmeye devam edilir Sotelenme işlemi brkaç dakika sürmelidirTavadaki malzemeler fırın kabına alınmış hindi butlarını üzerine eşit şekilde dağıtılırHer buda 2 kaşar olmak üzere,butun üzerindeki malzemeler kaşarla kapatılır200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilirTereyağlı sade pilavla sıcak servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.