![]() |
Domates Soslu Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Pirzola![]() 8 adet kuzu pirzola (dövülerek inceltilmiş) kızartmak için mısırözü veya riviera zeytinyağı sosu için: 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 adet sivribiber 2 diş sarımsak yarım yemek kaşığı domates salçası 3-4 adet olgun domates tuz, karabiber 1 su bardağından az kaynamış sıcak su Önce sosunu hazırlayın: Zeytinyağında yemeklik ufak doğradığınız biberleri ve yine ince kıydığınız sarımsakları kavurun ![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ilave edin ![]() 4-5 dakika domatesler eriyip suyu parlak bir hal alıncaya kadar kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun ![]() Tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ![]() Bu arada dövülerek inceltilmiş pirzolaların her iki tarafına fırça yardımı ile yağlayın ![]() Kızgın varsa dökme demir tavada (teflon tava veya elektrikli ızgara ile de yapılabilir) her iki tarafını kızarıp içi pişene kadar kızartın ![]() ![]() ![]() Servis tabağına alıp sostan biraz üzerine gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|