Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, sarması, yufkada

Yufkada Rosto Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Rosto Sarması





1 kg rostoluk et
2 hazır yufka
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı acı sos
1 çorba kaşığı susam

Yufkada rosto sarması:
Rostonun her tarafına fırçayla acı sos sürün Büyük bir tavaya alıp 4-5 dakika çevirerek kızartın Rostoyu düdüklü tencereye alıp pişirin ve suyunu süzün

Yumurtanın sarısını akından Ayrı kaplara ayırıp çırpın Yumurta akını sıvıyağla çırpın Yufkalardan birini düz bin zemine serin Üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta akınının yarısını sürün ‹kinci yufkayı üzerine serip kalan yumurta akını sürün Rostoyu yufkaya sarıp artan yufkaları kesin Kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.