![]() |
Etli Ve Ayvalı Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ve Ayvalı Yahni![]() 750 gr kaburga parça et 1 çorba kaşığı limon suyu 4 patates 2 ayva 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 40 gr tereyağı 15 arpacık soğan 4~5 diş sarımsak 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tozşeker Birkaç dal maydanoz Tuz karabiber Etli ve ayvalı yahni: Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın ![]() ![]() İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin ![]() ![]() Arpacık soğanları soyun ![]() ![]() Yağı tencerede eritin ![]() ![]() ekleyip soteleyin ![]() ![]() Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|