![]() |
Fırında Kayısılı Kuzu Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kayısılı Kuzu Sarma![]() 600 gr kuzu bonfile 20~25 kuru kayısı 1 su bardağı beyaz şarap (veya hazır kayısı suyu) 6 dal maydanoz 2 dal taze nane 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi 75 gr tereyağı 1 kase sade pilav tuz karabiber Marinat için Yarım su bardağı zeytinyağı 4 diş sarımsak 2 soğan Fırında kayısılı kuzu sarma: Etleri iki parmak eninde uzun şerit şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() bir kaseye alın ![]() ![]() ![]() Maydanoz ve naneyi temizleyip yapraklarını ayırın ![]() ![]() ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip püre haline gelene kadar ezin ![]() Etleri süzüp peynirli karışıma bulayın ve rulo şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() yerleştirin ![]() Üzerine kayısıları beklettiğiniz ve ayırdığınız şarabı (veya kayısı suyunu) gezdirip 180 dereceli fırında 6-7 dakika sık sık çevirerek pişirin ![]() ![]() Kuzu etini sotelerken birkaç damla (isteğe göre bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı da olabilir) limon suyu ilave edin ![]() Limon suyu etin kararmasını önleyip pembe rengini korurken, daha yumuşak pişmesini sağlar ![]() yerine ete ilave edilebilir ![]() Tuz ise et yemeklerine daima ocaktan almadan 1-2 dakika önce ilave edilmeli ![]() |
![]() |
![]() |
|