![]() |
Sultani Bezelyeli Kuzu İncik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultani Bezelyeli Kuzu İncik![]() 2 ![]() 4 kuzu incik 250 gr sultani bezelye 4-5 dilim ekmek, tuz Marinat için: 1 çay bardağı Mısırözü Yağı 1 havuç 2-3 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 defne yaprağı Birkaç diş karanfil Yarım limon suyu Yarım çay bardağı sirke Birkaç dilim limon 1 tutam tuz Sultani bezelyeli kuzu incik: Marinatı hazırlamak için; havucu temizleyip iri iri doğrayın ![]() ![]() ![]() Derin bir kapta mısırözü yağı, havuç, maydanoz, kekik, tane karabiber, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karanfil, limon suyu, sirke, limon dilimi ve tuzu karıştırın ![]() ![]() Kuzu incikleri marinatın içinden süzerek alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmekleri ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelyeleri temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|