![]() |
Fırında Patatesli Bahçe Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Bahçe Kebabı![]() 600 gr kuzu kol eti (küçük parçalara kesilmiş) 500 gr bezelye 3 soğan 2 havuç 3 domates 2 taze soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz karabiber Üzeri için 1 kg patates 1 yumurta 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 15 gr tereyağı Tuz Fırında patatesli bahçe kebabı: Bezelyeyi ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri kabuğu ile haşlayın ![]() ![]() ![]() Pürenin üçte birini yağlanmış fırın kalıbının dibine bir parmak kalınlığında yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada veya rosto olarak pişirecekseniz eti zeytinyağı, kekik, sarımsak ve balsamik sirkede 30 dakika bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|