Kuzu Etli Arap Saçı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Arap Saçı![]() 1 kg kuzu kuşbaşı 300 gr arapsaçı 1 soğan 1 diş sarımsak 2 5 su bardağı et suyu3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biberiye Tuz, karabiber Kuzu etli arap saçı: Soğanları ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişirin Soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika kadar orta ateşte sote edin Etler suyunu çekince et suyunu ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin Arapsaçını ekleyip pişirmeye devam edin Ateşten alıp üzerine biberiye serperek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|