07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Mekik Köfte

Çeyrek paket margarin
Yarım kg köftelik kıyma
2 soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
3 domates
2-3 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kimyon
İç malzemesi:
1 çorba kaşığı margarin
4 patlıcan
1 limon suyu
2 çorba kaşığı un, tuz
Patlıcanlı mekik köfte:
Soğanları rendeleyin, maydanozu kıyın Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın Kıymayı derin bir kaba alın Soğan, maydanoz, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırarak oval şekil verin Her birinin orta kısmını çukurlaştırıp mekik şekline getirin Fırın tepsisini biraz margarinle yağlayıp köfteleri tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Patlıcanları fırında közleyin Kabuklarını soyup kararmaması için hemen limonlu suya atın Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin 1 kaşık margarini tavada eritip unu pembeleştirin Patlıcan püresini ilave edip tuz serpin Karıştırarak birkaç dakika pişirin, ateşten alın
Patlıcan püresini tepsideki köftelerin içine paylaştırın Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve köftelerin etrafına yayın Kalan margarini ve bir tutam tuzu ekleyip tekrar fırına verin Domatesler sos halini alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|