Taze Fasulyeli Boğazlık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulyeli Boğazlık![]() 1 kilo boğazlık 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı süt Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı eritme peynir 250 gr haşlanmış çalı fasulyesi Közlenmiş kırmızı biber turşusu Tuz Taze fasulyeli boğazlık: Fasulyeleri ayıklayıp tuz ilave ederek haşlayın Kırmızı biber turşusunu doğrayıp fasulyelerle harmanlayın![]() Boğazlığı bir tavada zeytinyağıyla kavurun Salçayı su ile karıştırıp boğazlığa ilave edin Tuz ile tatlandırıp bir kaç dakika daha kavurun![]() Ayrı bir kapta süt ile eritme peynirini karıştırarak ılıtın Boğazlığa ilave edin Servis tabağına önce fasulyeleri alın Yanına boğazlığı yerleştirin Kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|