Taze Fasulyeli Boğazlık |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulyeli Boğazlık1 kilo boğazlık 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı su 2 yemek kaşığı süt Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı eritme peynir 250 gr haşlanmış çalı fasulyesi Közlenmiş kırmızı biber turşusu Tuz Taze fasulyeli boğazlık: Fasulyeleri ayıklayıp tuz ilave ederek haşlayın Kırmızı biber turşusunu doğrayıp fasulyelerle harmanlayın Boğazlığı bir tavada zeytinyağıyla kavurun Salçayı su ile karıştırıp boğazlığa ilave edin Tuz ile tatlandırıp bir kaç dakika daha kavurun Ayrı bir kapta süt ile eritme peynirini karıştırarak ılıtın Boğazlığa ilave edin Servis tabağına önce fasulyeleri alın Yanına boğazlığı yerleştirin Kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın |
|