Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kebap

Ayvalı Kebap

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kebap





8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
2 ayva
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 domates
1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
2 soğan
4 dal maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
1 çay fincanı sıcak su
1 limonun suyu

Ayvalı kebap:
Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin Kararmamaları için limonlu suda bekletin Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın

Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin Eti ilave edip iki taraflı kızartın Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.