Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, milföyde

Milföyde Biftek

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Biftek





4 dilim biftek
5 kare milföy
4-5 mantar
1 sivribiber
2 çorba kaşığı doğranmış domates
Tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağı ya da margarin

Milföyde biftek:
Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin

Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin Sivribiberi ince doğrayıp ekleyin Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin

Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin

Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.