Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köfte, soğanlı

Soğanlı İçli Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı İçli Köfte





Hamuru için
500 gr ince bulgur
15~2 su bardağı un
3 yumurta
Sıcak su
Tuz

Dolgusu için
15 kg soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Üzeri için
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası

Soğanlı içli köfte:
Soğanları piyazlık doğrayıp yağda yumuşayıncaya kadar soteleyin Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın Yağını süzdürüp küçük bezeler halinde parçalara ayırın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 30 dakika bekletin

Bulguru bir kaba alıp tuz dökün ve karıştırın Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekletin Bulgur şişince un ekleyip karıştırın Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açın İçine soğanlı harçtan doldurup kapatın Tuzlu suda haşlayın

Tereyağını eritip salçayı kavurun ve köftelerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.