Milföylü Lokmalıklar |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü LokmalıklarKAÇ KISILIK: 6-8 HAZIRLAMA SÜRESI: 15 dk PISME SÜRESI: 10 dk Malzemeler 10 kare milföy hamuru Taze nane yapraklari 50 gr kaymak 1 kase kurutulmus domates 1 tatli kasigi domates salçasi 1 kase siyah zeytin 1 tutam kekik Hazirlanisi *Kurutulmus domatesleri ilik suda bekletip küçük dograyin ve kekikle tatlandirin Kurutulmus domatesleri zeytinyagi ile kavurun Domates salçasi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun *Milföyleri tezgahin üzerine yayin Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük digeri küçük) hamur çikarin Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerlestirin Kenarlarindan parmak uçlarinizla bastirarak yapistirin, ortasini hafif çukurlastirin *Milföyleri firin tepsisine dizin Pisme esnasinda çok fazla kabarmamasi için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpistirin 200 dereceli firinda 10 dakika pisirin Firindan alip bakliyatlari içinden çikarin Zeytin, taze nane yapraklari, kurutulmus domates ve kaymakla süsleyip servis yapin dır Afiyet olsun |
|