Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokmalıklar, milföylü

Milföylü Lokmalıklar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Lokmalıklar



KAÇ KISILIK: 6-8

HAZIRLAMA SÜRESI: 15 dk

PISME SÜRESI: 10 dk


Malzemeler

10 kare milföy hamuru

Taze nane yapraklari

50 gr kaymak

1 kase kurutulmus domates

1 tatli kasigi domates salçasi

1 kase siyah zeytin

1 tutam kekik


Hazirlanisi

*Kurutulmus domatesleri ilik suda bekletip küçük dograyin ve kekikle tatlandirin Kurutulmus domatesleri zeytinyagi ile kavurun Domates salçasi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun


*Milföyleri tezgahin üzerine yayin Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük digeri küçük) hamur çikarin Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerlestirin Kenarlarindan parmak uçlarinizla bastirarak yapistirin, ortasini hafif çukurlastirin


*Milföyleri firin tepsisine dizin Pisme esnasinda çok fazla kabarmamasi için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpistirin 200 dereceli firinda 10 dakika pisirin Firindan alip bakliyatlari içinden çikarin Zeytin, taze nane yapraklari, kurutulmus domates ve kaymakla süsleyip servis yapin


dır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.