Domatesli Kanepe |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Kanepe1 baget ekmek 4 büyük domates 150 gr kaşarpeyniri 4-5 kokteyl zeytin 4-5 dal kıyılmış maydanoz Yarım su bardağı küp doğranmış konserve enginar 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kuru kekik, kuru nane, karabiber Süsleme için: 1 taze soğanın yeşil sapları Domatesli kanape: Domatesleri ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını çıkarın Kesik yüzeyi alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin Domatesleri ters çevirip tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı gezdirip 5 dakika daha pişirin Baget ekmeği verev dilimleyin Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de yağlayıp ızgara teline dizin Fırında kızartın Domatesleri ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin Kaşarpeynirini küp şeklinde doğrayın Zeytinleri dilimleyin Enginar, yeşil zeytin ve peyniri bir kapta harmanlayıp domateslerin içlerine paylaştırın Üzerine kıyılmış maydanoz ve nane serpin 10 dakika fırınlayın Servis tabağına alıp kıyılmış yeşil soğanla süsleyip servis yapın Afiyet olsun |
|