![]() |
Kekikli Piliç Türlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kekikli Piliç Türlümalzemeler: Yarım kilo piliç eti 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Adet et suyu tableti 1 Adet kırmızı dolmalık biber 1 Adet yeşil dolmalık biber 2 Adet soğan 1 Adet kereviz 1 Adet patates 250 gr mantar 1 Adet kıvırcık 8-10 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı soya sosu Tuz, karabiber, kekik Tencereye yağı alıp, eritin ![]() Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin ![]() Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin ![]() Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin ![]() Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin ![]() Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin ![]() Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin ![]() Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin ![]() Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin ![]() Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin ![]() Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Soya sosunu ekleyin ![]() kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|