Peynir Dolgulu Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Dolgulu Tavuk Eti1 tavuk göğüs eti Yarım kırmızı biber 5~6 yaprak ıspanak 40 gr beyaz peynir 1 tatlı kaşığı labne peyniri 1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Peynir dolgulu tavuk eti: Tavuk etini enine koparmadan keserek cep haline getirin İç kısmına tuz, karabiber serpiştirin Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin Kırmızıbiberi küçük küp şeklinde doğrayarak peynire ekleyin Ispanağı küçük doğrayıp labne peyniri ile birlikte beyaz peynire ekleyin Ceviz ve 1 yemek kaşığı yağı ilave edip karıştırın ve karışımı etin içine doldurun Kürdan ile kenarlardan tutturarak kapatın üzerine tuz, karabiber serpiştirin Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp doldurulmuş tavuk etini yüksek ateşte önlü arkalı hafif kızartın Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin Salata ile servis yapın |
|