![]() |
Sarımsaklı Patates Ve Tavuk But... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Patates Ve Tavuk But...MALZEMELER (4 kişilik) 4 0rta boy patates 6 diş sarımsak Tuz Pul biber Yarım çay bardağı mısır özü yağ 4 tane parça but Yarım limon suyu Bir kase yoğurt Bir çay kaşığı salça HAZIRLANIŞI Patatesler küp şeklinde doğranır tencereye yağ konur ![]() Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur üzerine bir kaşık yoğurt ve salça karıştırılıp sürülür ![]() Bu hem yumuşak yapar hem de güzel kızarmasını sağlar ![]() Fırına verilir ![]() Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülür ![]() Kolay olduğu kadar çok da lezzetlidir ![]() alinti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|