Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fırında, tavuk, şehriyeli

Fırında Şehriyeli Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fırında Şehriyeli Tavuk

Fırında Şehriyeli Tavuk

Malzemeler
1 bütün tavuk parçalara ayrılmış(ben tavuk budu kullandım)
1 yemek kaşığı yağ
1adet büyük soğan doğranmış
1 çarliston biber doğranmış
1½ su bardağı arpa şehriye( ben kepekli kullandım)
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
tuz, karabiber
Hazırlanışı
Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip sotelendiriyoruz (yaklaşık 5-7 dk yumuşayana kadar) Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz 5 dk karıştırıyoruz (hafif ateşte) sonrası dometes püresi ve tuz, karabiberi ekliyoruz ve ateşten alıyoruz!
Şehriyeleri fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz ve en üstüne de tavukları diziyoruz, tepsinin üzerini de kapatıyoruz ve ısınmış fırında güzelce pişiriyoruz, şehriye suyu hafif çekene kadar yaklaşık 30/45dk fırından çıkınca üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz
Not: Acı sevenler çili biber ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com