![]() |
Fırında Şehriyeli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Şehriyeli TavukFırında Şehriyeli Tavuk Malzemeler 1 bütün tavuk parçalara ayrılmış(ben tavuk budu kullandım) 1 yemek kaşığı yağ 1adet büyük soğan doğranmış 1 çarliston biber doğranmış 1½ su bardağı arpa şehriye( ben kepekli kullandım) 6 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı domates püresi tuz, karabiber Hazırlanışı Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip sotelendiriyoruz (yaklaşık 5-7 dk yumuşayana kadar) Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz 5 dk karıştırıyoruz (hafif ateşte) sonrası dometes püresi ve tuz, karabiberi ekliyoruz ve ateşten alıyoruz! Şehriyeleri fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz ve en üstüne de tavukları diziyoruz, tepsinin üzerini de kapatıyoruz ve ısınmış fırında güzelce pişiriyoruz, şehriye suyu hafif çekene kadar yaklaşık 30/45dk ![]() ![]() Not: Acı sevenler çili biber ilave edebilirsiniz Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|