|
|
Konu Araçları |
fırınlanmış, ile, patates, püresi, tavuk, trüflü |
Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırınlanmış Tavuk, Trüflü Patates Püresi İle...Malzemeler 1 tavuk (kanat ve butları ayrılmış) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı taze kekik, (sadece yaprakları) 1 limon 1 baş sarımsak 1 ayçiçek yağı 1 çay kaşığı acı toz biber Tuz Taze çekilmiş karabiber Püre için 500 gr patates, soyulmuş kalın dilimlenmiş ve kabukları saklanmış 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı krema ½ çay kaşığı trüf yağı Un Tavuk suyu Hazırlanışı Tereyağı ile kekiği karıştırın Tavuğun derisini hafif kaldırarak gögüs kısmına gelecek şekilde derisinin altına bu karışımı sürün Tavuğun boşluğuna ikiye kesilmiş limonları ve yarıya bölünmüş sarımsağı yerleştirin Üstünü az ayçiçek yağı, toz biber, tuz ve karabiber ile ovun Zeytinyağında tavuğun dış kısmını kızartın Tepsiye alarak 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Patatesleri tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın Süzüp kabuklarını soyun Tereyağı, krema ve trüf yağı ile ezip tuzunu ayarlayın Tavuğu fırından alın ve tavada birikmiş yağa bir miktar un karıştırıp hamur kıvamına getirin Tavuk suyu ekleyerek istenen kıvama gelinceye kadar inceltin Tabaklara püreyi koyun Tavukgöğüslerini keserek gövdeden ayırın ve pürenin üstüne yerleştirin Üzerine sos gezdirip taze kekikle süsleyerek servis yapın |
|