Fırında Balkabaklı Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti8 tavuk but 300 gr balkabağı 2 yemek kaşığı balzamik sirke 8 yaprak adaçayı Yarım su bardağı ceviz içi Tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çay bardağı su Fırında balkabaklı tavuk eti: Balkabağının kabuklarını soyup ince doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin Üzerine cevizleri serpiştirin Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin Suyu ilave edin Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın |
|