Pırasa Soslu Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Soslu Tavuk Göğsü![]() 3 pırasa 4 dilim tavuk göğüs eti 2 5 yemek kaşığı krema1 5 tatlı kaşığı taneli hardalYarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Pırasa soslu tavuk göğsü: Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin ![]() Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın
|
|
|
|