Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalıpta Portakal Soslu Muhallebi...Muhallebisi için: - 1 lt süt - 1/2 su bardağı un - 1/2 su bardağı nişasta - 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker - 1 adet portakalın kabuğu - 2 yemek kaşığı margarin - 1 adet şekerli vanilin Jöle için: - 3 su bardağı bortakal suyu - 3 yemek kaşığı nişasta - 2 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: Küçük bir tencerede portakal suyu (portakal suyunu sıkıp süzdüğüm portakallardan elde ettim, arzu ederseniz hazır portakal suyu da tercih edebilirsiniz), toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir Pişirilen jöle ıslatılmış bir kalıba dökülür (Kalıp olarak benim gibi derin silikon kalıp kullanırsanız, yine benim gibi kalıptan çıkarmak için zorlanabilirsiniz Bu iş için en ideal kalıp cam olanlar) Ayrı bir tencerede un, nişasta, margarin, şeker, ince rendelenmiş portakal kabukları ve süt bir tencereye konularak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir Ocaktan alındıktan sonra üzerine şekerli vanilin eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır Vakit geçirmeden önceden kalıba dökülmüş olan jölenin üzerine dökülerek soğuması için buzdolabına kaldırılır Her ikisi de kalıptan çıkarılacak kadar donduktan sonra servis edilecek kaba çıkarılarak soğuk olarak servis edilir |
|