Muhallebili Baklava... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Baklava...MALZEMELER Hamuru için Un 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı şeker Karbonat Tereyağı Muhallebisi için 2 su bardağı un 5 su bardağı süt 100 gram tereyağı Şerbeti için 2,5 su bardağı süt 2,5 su bardağı şeker YAPILIŞI Hamurun yapışı için; bir kaseye 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak süt, 1 bardak fındık yağı, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım fincan üzün sirkesi, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ve alabildiği kadar un konularak yoğrulur Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir Hamur 15 eşit parçaya bölünerek 30 dakika dinlendirilir Bezeler unlanarak tek tek ince şekilde açılır 15 parçadan 35 kat yufka elde edilerek geniş bir yere yayılır Bir bardak yardımı ile hamura kapatılıp hafifçe döndürülür, kesilen ve kabaran hamurun ortasından küçük bir parça alınarak hafifçe oyulması sağlanır Hazırlanan baklavaların üzeri bolfındıkyağı ile yağlanarak 20 dakika 150 derece fırında pişirilir Fırında pişen baklavaların fazla yağı süzülür 2,5 bardak şeker, 2,5 bardak süt ile tencereye konularak orta ocak ateşinde kaynatılır 100 gram tereyağı büyük boy tencereye konularak orta ocak ateşinde eritilir Eriyen yağa 1 bardak un eklenerek kavrulur İçerisine 5 bardak süt eklenerek devamlı olarak karıştırılır Ardından 1 paket vanilya eklenerek harmanlanır Sütün rengi değişip katılaşana kadar ortalama 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır Ardından mikser ile 5 dakika karıştırılır Pisen baklavaya kepçe yardımı ile şerbet dökülür Tatlının ortalarına kaşık yardımı ile bastırılır Ardından muhallebi baklavanın ortasına yerleştirilerek üzeri çekilmiş fıstık ile süslenerek servis edilir(fındık-ceviz de eklenebilir) Tatlımız 12 kişilik servis edilebilir Ortalama yapılış süresi 45 dakikadır |
Muhallebili Baklava... |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Baklava...güzel bir paylaşım olmuş ama arkadaşımın engin hoşgörüsüne sığınarak bir konuyu belirtmek istiyorumbaklava bizim anadoluda varolan yüzyıllardır vazgeçemediğimiz bir tatmuhallebide sütlü tatlılarımızın içinde yeri vazgeçilmez bir tatlıama ikisi bir arada olmazbiri sütlü diğeri hamurlu bir tatmuhallebi yaz aylarının baklava ise genelde kışın tüketilmesi gereken bir tatlıher ikiside aynı kefede gitmez bence |
|