Kolay Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Güllaç![]() Kolay Güllaç Tarifi Malzemeler • 1 su bardağı ceviz • 1 su bardağı ceviz • 1 su bardağı şeker • 7,5 su bardağı süt • 10 adet güllaç yufkası • Nar taneleri Yapılışı Cevizi dövün ve makinede çekin 3 yemek kaşığı şekerle karıştırın Sütü kaynatın, şekeri katıp karıştırın Güllaçların her birini ortadan ikiye kesin, her parçayı sıcak şekerli sütle ıslatın Ortalarına ceviz-şeker karışımından yarım yemek kaşığı koyun Kenarlarını tepede toplayarak gül şekli verin, geniş ve derince bir servis tabağına yerleştirin Üzerine kalan sıcak sütü döküp kapatın Soğuyunca nar taneleriyle süsleyin![]() (Tatlının iyi olabilmesi için güllacın taze olması şarttır Bayat olursa sütle ıslatıldığında parçalanır, dağılır )Oktay usta |
|
|
|