Sakızlı Ev Dondurması... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Ev Dondurması...MALZEMELER 1 su bardağı keçi sütü 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı toz damla sakızı 1 su bardağı krema YAPILIŞI 1 ,5 bardak keçi sütü sabahtan orta ocak ateşinde bir cezvede bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır Süt bir tencereye konularak ısınma noktasına gelene kadar orta ocak ateşine konulur (kaynamaması gerekmektedir) bir kaba 3 adet yumurtanın sarısı alınarak dolu dolu 4 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir Yumurta sarısı ile toz şeker krema haline gelene kadar çırpılır Isınan keçi sütü yavaş yavaş yumurtalı şekere ilave edilir Ardından karışımı tencereye boşaltarak tahta kaşık ile orta ocak ateşte ısıtılır Kıvamını aldıktan sonra 1 çay kaşığı toz damla sakızı eklenerek ocak ateşi kapatılır ve karıştırılır Tatlımız soğumaya bırakılır Soğuyan yumurtalı şekerli keçi sütüne 1 su bardağını geçecek kadar krema eklenerek blendırla çırpılır Ardından buzlukta soğumaya bırakılır Ortalama 30 dakika sonra yeniden buzluktan çıkarılarak blendırdan geçirilir 1,5 saatte 2 kez bu işlem yapılır ve dondurma kıvamını aldığında servis edilebilir |
|