Selanik Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik TatlisiMalzemeler: Hamuru: 7 5 kahve fincanı un3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor) 1 kahve fincanı pudra şekeri Muhallebisi: 3 su bardağı süt 1 kahve fincanı buğday nişastası 1/2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı toz şeker 3 adet yumurta Şerbeti: 2 5 su bardağı toz şeker2 5 su bardağı su1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı: Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz![]() Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek) ![]() Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz Bastırarak düzleştiriyoruz![]() 180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz ![]() Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz ![]() Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum) 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz![]() Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz![]() Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz ![]() Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz ![]() Afiyet olsun ![]() alıntı
|
|
|
|