![]() |
Kaymaklı Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Kadayıf![]() MALZEME: 1 kg ![]() 250 gram ceviz 350 gram margarin 1 tatlı kaşığı tarçın Şurup için: 1250 gram toz şeker 1 litre su 1/4 adet limonun suyu Üzerine koymak için: Kaymak YAPILIŞI: ilk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım ![]() ![]() Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim ![]() ![]() Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim ![]() ![]() 50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim ![]() Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu tarif özellikle birisi için |
![]() |
![]() |
|