Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
allı, güllü, tatlısı

Allı Güllü Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Allı Güllü Tatlısı



Muhallabesi için;
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 bardak su
Şerbeti için;
1 kase gül yaprağı
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
Yapılışı:
Orta boy teflon tencere kısık ocak ateşine konularak içerisine 2 bardak su, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı toz şeker eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir Şerbeti için toplanan gül yaprakları bol su ile yıkanarak temizlenir Hazırlanan jöle kıvamındaki muhallebi borcama konularak soğuması için buzdolabına konulur Temizlenen güller bir kavanoza alınarak, 3 kaşık toz şeker, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1,5 bardak soğuk su eklenerek kavanozun kapağı kapatılıp güneşe konulur Ortalama 2 saat bekletmek yeterli olacaktır Su muhallebisinin şerbetini iyice çekebilmesi için dilimlere ayrılır Ardından hazırlanan gül şerbeti üzerine dökülerek gül yaprakları ve fıstıklar ile süslenerek servis edilir Tatlımızın yapılış süresi ortalama 10 dakikadır 6-8 kişilik servis edilebilir

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.