07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Tarifleri
Gece gece nerden aklıma geldiyse
MISIR UNLU BAKLAVA
Şerbet Malzemesi
4 su bardağı şeker
4 5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyuMalzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı pastörize süt
1 fincan zeytinyağı
125 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı un
2 su bardağı nişasta (Hamuru açmak için)
İç Malzemesi
1 çorba kasesi çekilmiş fındık
300 gr mısırunu
2 yemek kaşığı tereyağı
MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ
Yumurta, yoğurt, süt ve tuzu karıştırın Unu azar azar ilave edip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve yoğurma kabının üzerini kuru bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Parçalara ayırdığınız hamuru nişastayla yufka büyüklüğünde açın Tereyağını eritin Mısırununu ve fındıkları kavurun Margarini eritip zeytinyağıyla karıştırarak tepsiyi yağlayın Bir kat yağlanmış yufka, bir kat iç malzemesi şeklinde bütün yufkaları üst üste yerleştirin Yufkanın taşan kısımlarını üzerine katlayın Baklavayı enine ve boyuna keserek elinizde kalan yağı baklavanın üzerine dökün Baklavayı fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın Su ve şekeri karıştırarak kaynatın Limon sıkıp bir taşım daha kaynatıp ateşten indirin Sıcak şerbeti soğuttuğunuz baklavanın üzerine dökün Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
KOCAKARI GERDANI
Malzemeler
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un
250 gr margarin
Nişasta (Hamuru açmak için)
İç Malzemesi
1/2 kg tereyağı
1 5 su bardağı kıyılmış fındık
Şurup Malzemesi
4 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
KOCAKARI GERDANI TARİFİ
Unun ortasını havuz gibi açarak, kenarlarına karbonatı serpin Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, yoğurun Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzerini bir naylonla kapatın ve üç saat kadar dinlendirin Hamuru uzatarak 18 parçaya bölün Her parçayı yassıltarak üzerine nişasta serpin Hamurları nişasta yardımıyla yufka şeklinde açın Yufkalar oldukça ince olmalı Açtığınız yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarın Oklavanın iki kenarından-içeriye doğru yufkayı büzün ve oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizin Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve iyice ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Diğer yanda bir tencerede tatlının şurubunu hazırlayın Kaşığa aldığınızda hemen damlamayacak kıvama geldiğinde limon sıkıp, bir iki dakika daha kaynatın ve ateşten indirin Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine döküp, servis yapın
ÇİKOLATALI BAKLAVA
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Açmak için
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gram margarin
250 gram tereyağı
İçine
300 gram iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolataŞerbeti için 4 su bardağı su, 4 su bardağı tozşeker,yarım limon suyu
ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ
Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın Tepsiyi yağlayın Margarin ve tereyağını eritin Ceviz ve damla çikolatayı karıştırın Açtığınız yufkalardan 3 tanesini kenara ayırın Kalan yufkaları dörde bölün Iki kat tepsiye serin Üzerine yağ gezdirin Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpin Kestiginiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpin En üste bütün bıraktığınız üç adet yufkayı yerleştirin Kalan yağı üzerine gezdirin Daha sonra baklavayı arzunuza göre dilimleyin 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin Bu arada serbeti için, su ve tozsekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun Kaynamaya basladıktan sonra limon suyunu ilave edin Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun Fırından aldığınız sıcak baklavanın üzerine soguk şerbeti dökün Baklava serbeti çekince servis yapın
GERDAN BAKLAVA
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Şerbeti için
Üç buçuk su bardağı su
1 kg tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
GERDAN BAKLAVA TARİFİ
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin 4 adet bezeye ayırın Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın Yufkanın üzerine ceviz serpin Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün Tepsinin genişliğinde kesin Tepsiye yerleştirin Yufkaların tümünü bu şekilde hazırlayın Margarin ve tereyağını eritip, sıcakken yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180C fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri kaynatın Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın Sıcak şerbeti yufkaların üzerine gezdirip, dilimleyin Cevizle süsleyip, servis yapın
DÜRÜM BAKLAVA
Malzemeler
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yarım kg nişasta
400 gram tereyağı
İki buçuk su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için
1 kg tozseker
Üç buçuk su bardağı su
DÜRÜM BAKLAVA TARİFİ
Unu derin bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları kırın Tuz ve suyu ekleyin Sert bir hamur elde edene dek yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin Hamuru 12 eşit parçaya bölün Üzerlerine nişasta serpip, elinizle hamurları yassı hale getirin Düz bir zemin üzerinde, oklava ile olabildiğince ince açın Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin Son yufkanın üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin Diğer üç yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, antepfıstığının üzerine dizin 2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun Oklavalar karşılıklı gelecek şekilde, yufkaları oklavalara sarın Ortada buluşan oklavaların arasından yufkayı kesin ve oklavaları yufkadan dikkatlice büzdürmeden çıkarın Üçer parmak genişliğinde kesin Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın Yağlanmış tepsiye, ruloların açık kısmı altta kalacak şekilde dizin Kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın Üzerlerine yağlı kağıt koyun Önceden ısıtılmıs 180C fırında yaklaşık 25 dakika pişirin Şerbet için tozseker ve suyu kaynatın Şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutun Fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün Serbeti çektikten sonra servis yapın
|
|
|