![]() |
Fastane Şekeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fastane Şekeri![]() Hani ilk duyduğunuzda “olur mu canım öyle şey” dediğiniz yiyecekler vardır ya, bu tatlı benim için bunlardan biri ![]() ![]() ![]() ![]() Söylememe gerek var mı bilmiyorum, ismini uydurdum ![]() Fasulyeden tatlı yapmak hiç duyulmamış bir şey değil aslında ![]() ![]() Pişmeden önce çok sulu bir karışım olabiliyor (fasulyeleri ezerken kullandığınız ekstra haşlama suyuna bağlı ![]() ![]() ![]() ![]() Gerekenler:[*]2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)[*]2 su bardağı şeker (biraz daha az konabilir)[*]1 su bardağı çekilmiş ceviz içi[*]125gr yumuşamış tereyağ/margarin (ben 110gr koydum)[*]1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)[*]3 yumurtaYapılışı[*]Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|