Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fastane, şekeri

Fastane Şekeri

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fastane Şekeri

Hani ilk duyduğunuzda “olur mu canım öyle şey” dediğiniz yiyecekler vardır ya, bu tatlı benim için bunlardan biri 7 – 8 sene önce Ankara’da bir akrabamızı ziyaret ettiğimizde ikram edilmişti ve ben de bir güzel “ah kestaneyi de özlemişim” demiştim Çok severim kestaneli herşeyi de! Meğer ev sahibinin beklediği yorumu yapmışım o anda; içinde zerre kestane yok, herşey kuru fasulyenin iyice haşlanması, iyice ezilmesi ve şekerle, yağla karışması ile ortaya çıkıyor Kuru fasulye haşlarken biraz altını yaktıysanız bilirsiniz o kestanemsi kokusunu
Söylememe gerek var mı bilmiyorum, ismini uydurdum
Fasulyeden tatlı yapmak hiç duyulmamış bir şey değil aslında Buna benzerini Meksikalılar yaparmış, aynı zamanda Çinlilerin de mayalı hamurdan yaptıkları bir tatlının içine de kırmızı fasulyeden bir iç hazırlarlar
Pişmeden önce çok sulu bir karışım olabiliyor (fasulyeleri ezerken kullandığınız ekstra haşlama suyuna bağlı) Eğer dilerseniz bir miktar bisküvi tozu da ekleyebilirsiniz Piştikten sonra da hala alışageldiğiniz pastalar gibi katı olmayacak; parçalar alıp yuvarlayarak sunabilirsiniz Üzerine de erimiş çikolata gezdirirseniz harika Ne yaparsanız yapın tadı gerçekten çok iyi ve kestane şekeri gibi oluyor!

Gerekenler:[*]2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)[*]2 su bardağı şeker (biraz daha az konabilir)[*]1 su bardağı çekilmiş ceviz içi[*]125gr yumuşamış tereyağ/margarin (ben 110gr koydum)[*]1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)[*]3 yumurtaYapılışı[*]Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın (düdüklüde 10dk sürmedi benimki) Konserve fasulye kullanacaksanız iyice yıkamayı unutmayın Üşenmeyip de kabuklarını ayıklarsanız daha iyi olur[*]İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz[*]Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin ama[*]Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün Tarifi alırken not düşmüşüm borcam olmayan bir kapta pişsin diye Çıkarması kolay olsun diye tepsiyi alimunyum folyo ile kapladım ve karışımı öyle döktüm[*]150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin[*]Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak kareler halinde kesip üzerine çikolata sosu döküp öyle de ikram edebilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com