![]() |
Fındıklı Üçgen Lokum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Üçgen Lokum![]() Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı 1,5 su bardağı toz şeker 75 gram tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya Bolca hindistan cevizi 1 kase fındık içi Tarif Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın ![]() ![]() Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin ![]() ![]() Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın ![]() Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayın ![]() ![]() Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin ![]() ![]() ![]() Rulo şeklinde hazırlamak için; Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün ![]() ![]() Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fındıklı Üçgen Lokum |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Üçgen LokumMira Nickli Üyeden Alıntı Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı 1,5 su bardağı toz şeker 75 gram tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya Bolca hindistan cevizi 1 kase fındık içi Tarif Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın ![]() ![]() Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin ![]() ![]() Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın ![]() Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayın ![]() ![]() Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin ![]() ![]() ![]() Rulo şeklinde hazırlamak için; Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün ![]() ![]() Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın ![]() bu kadar malzemeden ikitanecikmi çıktıya |
![]() |
![]() |
|