Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, lokum, üçgen

Fındıklı Üçgen Lokum

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Üçgen Lokum





Malzemeler
1 litre süt

1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı toz şeker

75 gram tereyağı

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Bolca hindistan cevizi

1 kase fındık içi
Tarif
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın

Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin

Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayınHazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın

Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin

Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin
Rulo şeklinde hazırlamak için;

Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın

Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın

Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Fındıklı Üçgen Lokum

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Üçgen Lokum




Mira Nickli Üyeden Alıntı



Malzemeler
1 litre süt

1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı

1,5 su bardağı toz şeker

75 gram tereyağı

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Bolca hindistan cevizi

1 kase fındık içi
Tarif
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın

Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin

Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayınHazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın

Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin

Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin
Rulo şeklinde hazırlamak için;

Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın

Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın

Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın



bu kadar malzemeden ikitanecikmi çıktıya

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.