Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavukgogsu, telkadayifli

Telkadayifli Tavukgogsu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Telkadayifli Tavukgogsu



Telkadayıflı TavukgöğsüTelkadayıflı Tavukgöğsü Tarifi -Malzemeler:1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü500 ml (2,5 su bardağı) süt25 g margarin50 g (1 çay bardağı) iri kırılmış cevizŞurup:340 g (2 su bardağı) toz şeker400 ml (2 su bardağı) su1 tatlı kaşığı limon suyu100 g çiğ tel kadayıf100 g eritilmiş tereyağı8 adet hazır baklavalık

yufkaÜzeri için:3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı


Tavukgogsunun Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın


Surubun yapilisi;
Şekeri ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın


Kadayiflarin hazirlanmasi;
;Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağının yarısını gezdirerek dökün Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayınYufkanın bir tanesini tezgaha alıp üzerine, fırça ile, eritilmiş tereyağı sürün


Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün Üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde kadayıfların ¼’ünü yayın Soğumuş tavukgöğsünden bir miktar alın ve kadayıfın bir kenarına şerit şeklinde yayın Rulo şeklinde sarın Ruloyu bıçak ile 6 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın

Kalan yufka ve kadayıfları aynı şekilde hazırlayın ve pişirin

Elektrikli fırın ayarı:Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakikaFırından çıkartıp 5 dakika bekletin
Üzerine soğuk şurubu dökün Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.