![]() |
Telkadayifli Tavukgogsu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Telkadayifli TavukgogsuTelkadayıflı TavukgöğsüTelkadayıflı Tavukgöğsü Tarifi - ![]() ![]() yufkaÜzeri için:3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı Tavukgogsunun Hazırlanışı: Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Surubun yapilisi; Şekeri ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Kadayiflarin hazirlanmasi; ;Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağının yarısını gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yufka ve kadayıfları aynı şekilde hazırlayın ve pişirin ![]() Elektrikli fırın ayarı:Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakikaFırından çıkartıp 5 dakika bekletin ![]() Üzerine soğuk şurubu dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|