![]() |
Kıbrıs Tatlısı Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıbrıs Tatlısı TarifMalzemeler 3 adet yumurta yarım su bardağı şeker yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galete unu 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 su bardağı hindistan cevizi bir paket kabartma tozu Kreması için 1 litre süt 1 su bardağı nişasta Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Şerbeti için 2 su bardağı su 1 ![]() 1 paket vanilya Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek ![]() ![]() ![]() Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın ![]() ![]() 170 derece fırında 30 dakika pişirin ![]() ![]() Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|