Vişneli Ayva Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ayva Tatlısı![]() 3 adet orta büyüklükte ayva 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı patates nişastası 2 adet karanfil Yapılışı: Ayvaları soyup ikiye bölün Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin![]() Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin Karanfilleri ilave edin 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin Kalan suya vişneleri atın Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ayvaların ortalarına doldurun Soğuyunca servise sunun
|
|
|
|