Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, reçelli, tatlısı

Reçelli Hamur Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Hamur Tatlısı





15 gr yaş maya
5 su bardağı un
2 yumurta
3 su bardağı süt
60 gr tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
100 gr ahududu marmelatı

Reçelli hamur tatlısı:
Mayayı 15 su bardağı ılık sütte eritin Çukur bir kaba alıp un, tuz, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 45 gr eritilip ılınmış tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarması için oda ısısında 1 saat dinlendirin

Kalan tereyağını 15 su bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle ısıtın Fırın kabını hazırladığınız şekerli sütten 4 çorba kaşığı alarak ıslatın

Hamurdan 6 beze hazırlayıp unlu bir zeminde tekrar yoğurun Elde ettiğiniz hamur parçalarını elinizle hafifçe bastırıp ortalarına birer tatlı kaşığı ahududu marmeladı ekleyin Hamurları marmelatlar taşmayacak şekilde top şekli vererek kapatın Fırın kabına yerleştirip geri kalan şekerli ılık sütü hamurların üzerine dökün Üzerini folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirdikten sonra folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin

İsteğe göre ahududu marmeladı ile ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.