![]() |
Kızarmış Dondurma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Dondurma TatlısıKızarmış dondurma Tatlısı ![]() Malzemeler: - 100 gram vanilyalı dondurma - 50 gram mısır gevreği - 5 gram şeker - Sıvıyağ Hazırlanışı: - Vanilya dondurma top şeklinde bir tabağa alınır ![]() - Dövülerek un haline getirilen mısır gevreğine şeker ilave edilir ![]() - Dondurma topu bu karışımla kaplanır ve derin dondurucuda bu şekilde bekletilir ![]() - Servis yapılmadan 1-2 dakika önce derin dondurucudan çıkartılır ve kızgın yağda 1 dakika kızartılır ![]() - Yağın derin bir tavada ve topun yüzeyini her yandan eşit şekilde kızartacak olmasına dikkat edin ![]() - Servis tabağına alınarak, isteğe göre çikolatalı sosla veya meyve eşliğinde süslenerek servis yapılır ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|