Vişne Soslu İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Soslu İrmik Tatlısı![]() 9 yemek kaşığı irmik 1 litre süt 9 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Vişne sosu için 1 su bardağı vişne suyu 1 5 tatlı kaşığı nişastaüzeri için Vişne taneleri Taze nane yaprakları Vişne soslu irmik tatlısı: Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın Soğumaya bırakın Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin Daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker ilave edin Hazırladığınız sosu tatlının üzerine yayın Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|