Krem Sokola |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Sokola- 240 gr bitter çikolata - 240 gr krema - 220 gr süt - 1 yumurta - 4 yumurta sarısı - 4 çorba kaşığı toz şeker krem sokola: Yapılışı 1 önce fırını orta sıcaklıkta 150 derecede ısıtıyoruz 2 Orta boy bir tencereye süt ve kremayı koyup ağır atese bırakıyoruz 3 Karışım ısınınca çikolatayı ekleyip çok ağır ateşte tahta kaşıkla eritiyoruz 4 Tencereyi ateşten alıp 10 dakika soğumaya bırakıyoruz 5 Orta boy bir kasede yumurta , yumurta sarıları ve şekeri tahta bir kaşıkla iyice karışıp şeker eriyene kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz üzerine çok az portakal kabuğu rendeliyoruz 6 çikolatalı sutü yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklıyoruz 7 Karışımı süzüyoruz 8 Krem şokolamızı 5 veya 6 küçük kaseye boşaltıyoruz İçi kaynar su dolu tepsimize dolduruyoruz ( suyu kaselerin yarı yukseklığine gelecek şekilde dolduruyoruz) 9 Kaselerin üzerlerini folyo ile kapatıp fırına veriyoruz Yarım saat sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz |
|