Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krema, vişneli

Vişneli Krema

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Krema





500 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
15 yemek kaşığı mısır nişastası
400 ml krema (soğutulmuş)
Yarım su bardağı file badem veya fındık

Vişneli krema:
Vişne tanelerini, mısır nişastasını ve toz şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın

Soğuk kremayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın Kuplara sırayla önce vişneli sosu ardından çırpılmış kremayı ekleyin Aralara file badem serpin Aynı işlemi kuplar doluncaya kadar tekrarlayın Soğuk servis yapın

Krema
Kullanıldığı yemeklere farklı bir lezzet ve doku kazandıran krema, çiğ sütün süt makinelerinden geçirilerek kaymağından ayrılmasıyla elde edilmektedir çoğunlukla krema ile aynı şey sanılan krem şanti ise kremanın şekerli halidir Krem şanti meyve salatasında, pasta yapımı ve süslemesinde, sıcak içeceklerin üzerinde kullanılırken, krema da tatlıların yanı sıra makarnalarda, bazı çorbalarda ve et yemeklerinde de kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.