Tulumba Tatlısı-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumba Tatlısı-14 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 1 tutam tuz Şerbeti için 2 su bardağı su 500 gr toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Kızartmak için Ayçiçeği yağı Tulumba tatlısı: Şerbet için gerekli malzemeyi tencereye alıp kaynatın Soğumaya bırakın Tereyağı ve suyu tencereye alın Su kaynayınca unu azar azar ilave edin Karıştırarak 5-6 dakika pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Yumurtaları ve tuzu karışıma yedirip elinizle yoğurun Hamuru krema sıkma torbasına doldurun Ayçiçeği yağını ısıtın Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın 10 dakika bekletip servis tabağına alıp servis yapın |
|