Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kupları, muhallebi

Elmalı Muhallebi Kupları

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Muhallebi Kupları





3 elma
1 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Elmalı muhallebi kupları:
Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın

Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Kuptaki elmaların üzerine ekleyin Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.