Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Ve Frambuazlı Tatlı500 gr armut 1 paket vanilya 100 gr toz şeker 250 gr frambuaz Hamuru için 200 gr un 100 gr tereyağı 1 tutam tuz 100 gr toz şeker Yarım çay bardağı file Antep fıstığı Armutlu ve frambuazlı tatlı: Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın 10 dakika pişirin Vanilya ve frambuazları ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Karışımı küçük güveçlere paylaştırın Un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurun Şeker ve fıstığı ekleyip karıştırın ve meyvelerin üzerine serpiştirin 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp ılınınca servis yapın |
|