Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı8 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı yağsız süt 3 yemek kaşığı esmer şeker 2 yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı hindistan cevizi üzeri için Pudra şeker Kuru üzümlü ekmek tatlısı: Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın Ekmeklerin kenarlarını kesip, küçük karelere bölün üzerlerine tereyağı sürün Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin Süt, şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın Ekmeklerin üzerini bu karışımla kaplayın üzümleri serpip 30 dakika bekletin üzerine hindistan cevizi serpip 30 dakika pişirin Ilınınca servis tabağına alın İsteğe göre üzerine pudra şeker serpip servis yapın |
|