Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, muhallebi

Limonlu Muhallebi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Muhallebi





5 su bardağı süt
15 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
15 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu muhallebi:
Süt, tozşeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin

Muhallebiyi kâselere paylaştırın Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.