İrmikli Ayva |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Ayva2 ayva 15 su bardağı su Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı lohusa şekeri (ayvaya pembe rengini vermek için) 1 su bardağı süt 50 gr irmik 50 gr toz şeker Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 50 gr yaban mersini 30 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz Üzeri için 1 su bardağı ayva kompostosunun suyu Yarım su bardağı soğuk su 1 yaprak jelatin Süslemek için Yaban mersini Minik rulo gofret İrmikli ayva: Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın Bir tencerede 15 su bardağı su ile ayvaları haşlayın ve daha sonra şekeri ilave edip karıştırın Şurubu koyulaşınca ocaktan alın İçindeki ayvaları çatalla ezerek püre haline getirin Suyunu jöle için ayırın Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın Karıştırırken irmiği ekleyin Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin Ocaktan alınca tereyağı ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın Üzeri için, yarım su bardağı soğuk suda jelatini eritin Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp ılık ayva kompostosuna ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın Minik bardakların en altına ayva püresini paylaştırın Üzerlerine irmikli karışımı aktarıp buzdolabında soğutun En son jöleyi üstüne paylaştırın Minik rulo gofreti ufak dilimleyin Bir kürdana yaban mersiniyle dilediğiniz gibi dizin Bardakların üzerine yerleştirip servis yapın |
|