![]() |
İrmikli Ayva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Ayva![]() 2 ayva 1 ![]() Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı lohusa şekeri (ayvaya pembe rengini vermek için) 1 su bardağı süt 50 gr irmik 50 gr toz şeker Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 50 gr yaban mersini 30 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz Üzeri için 1 su bardağı ayva kompostosunun suyu Yarım su bardağı soğuk su 1 yaprak jelatin Süslemek için Yaban mersini Minik rulo gofret İrmikli ayva: Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzeri için, yarım su bardağı soğuk suda jelatini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Minik rulo gofreti ufak dilimleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|