Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Güllaçlı TartöletTart hamuru için 125 gr tereyağı 3 çorba kaşığı pudraşeker 1 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı ince çekilmiş badem 2 su bardağı un Üzeri için 8 güllaç yaprağı 1 paket vanilyalı puding 3 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı çekilmiş badem 1 çorba kaşığı gül suyu 2 çorba kaşığı damla çikolata 1 çorba kaşığı kıyılmış çikolata 25 gr küçük bitter çikolata 25 gr beyaz çikolata 1 çay bardağı süt Çikolata soslu güllaçlı tartölet: Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, badem, un ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp düzgün bir hamur yoğurun Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açarak inceltin Yağlanmış 4 veya 6 küçük tart kalıbına elinizle bastırarak yayın Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp birer avuç kuru bakliyat ilave edin 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Soğumaya bırakın Tartları kalıplardan çıkarın Pudingi 15 bardak sütle paketteki tarif gibi hazırlayın Koyulaşınca ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun Kalan sütü tencereye alın Tozşekeri ekleyip eriyinceye kadar kaynatın Süt hafif ılınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın Her birini ortadan ikiye kesip elinizle hafifçe sıkarak süzün Tartların içine soğuk pudingin üçte birini paylaştırın Birer kaşık badem serpiştirip 2-3 güllaç yaprağını hafifçe büzerek yayın Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayıp en üst sırayı güllaç yaprağı ile tamamlayın Üzerlerine birkaç damla gül suyu serpin Buzdolabında 15 dakika bekletin Tartların üzerlerini damla ve kıyılmış çikolata ile süsleyin Sütsüz ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda sütle benmari usulü eritip servis tabaklarına değişimli olarak paylaştırın Sosun orta kısmına birer tart yerleştirip servis yapın |
|