Ayva Tatlısı-1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlısı-12 ayva 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 4 karanfil 5 çay bardağı ince doğranmış ceviz içi 5 yemek kaşığı kaymak Süslemek için Yarım su bardağı ceviz Ayva tatlısı: Su, toz şeker ve karanfili bir tencerede kaynatın İçine kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş ayvaları ekleyin Ayvalar pişince şerbetten çıkarıp süzülmeye bırakın Soğuduktan sonra küp şeklinde kesin Bardaklara parçalanmış ceviz yerleştirin Üzerine kaymak paylaştırın En üste ayvaları ve cevizi ilave edip soğuk servis yapın Ayvayı tereyağında soteleyerek tüketirseniz, genellikle kış aylarında yakalandığınız grip ve bronşitten daha kolay kurtulabilirsiniz |
|